DruštvoVesti

Bursa: Tradicionalna svečanost u organizaciji Udruženja ”Bosna Sandžak”

Bursa- Udruženje ”Bosna-Sandžak”  tradicionalno i ove je godine u  tom turskom gradu organozivalo ”Veče jedinstva”. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica. Događajjee organizovan nakon potpisivanja protokola o bratimljenju gradova Novog Pazara i Burse.

Tradicionalnoj svečanosti u organizaciji udruženja ”Bosna Sandžak” prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Turske, kao i Burse. Delegaciju tog turskog grada predvodio je gradonačelnik Alinur Aktaš. Aktaš  je istog dana sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem potpisao protokol o bratimljenju Burse i Novog Pazara. Delegaciju iz Sandžaka predvodio je gradonačelnik Biševac. U Bursi su boravili i zvaničnici opština Prijepolje i Tutin, te Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Bačevac: Neraskidive veze

Narodni poslanik dr Muamer Bačevac, predsednik parlamentarne grupe srpsko turskog prijateljstva ukazao je na neraskidive veze Bošnjaka i Sandžaka sa Turskom i apostrofirao dobre odnose dve zemlje koji su na istorijskom maksimumu.

dr Muamer Bačevac, narodni poslanik
dr Muamer Bačevac, narodni poslanik

Svečanosti su prisustvovali predsednici i predstavnici brojnih udruženja , odnosno bošnjačkih derneka iz čitave Turske, veliki broj Sandžaklija i Bošnjaka koji žive u Bursi, Istanbulu, Izmiru i drugim gradovima.

U znak plodne, dugogodišnje saradnje, direktoru i glavnom i odgovornom  uredniku naše medijske kuće Denisu Mavriću predsednik Udruženja Bosna Sandžak u Bursi uručio je posebno priznanje i poklon.

Radio televizija Novi Pazar u proteklom periodu dala je nemerljiv doprinos promociji i prezentaciji rada i aktivnosti bošnjačkih udruženja i derneka u Republici Turskoj, što je bio slučaj i prilikom nedavne posete Bursi.

 

 

 

 

Senada Kalić

 

Podeli