DruštvoVesti

Beograd: Sa ministrima o korićenju reka i sanaciji korita

Beograd, Korićenje Trnavice, Jošanice i Raške, te sanacija od poplava, u rečnim koritima ali i na postojećim koritima nastala tokom poslednje, ali i prethodnih poplava, teme su današnjeg sastanka delegacije grada Novog Pazara, gradonačelnika Nihata Biševca, njegovog zamenika Vladimira Marinkovića i pomočnika Nihada Hasanovića u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u Beogradu.

Gradsko rukovodstvo o rešavanju pitanja korićenja reka, te sanaciji štete u rečnim koritima razgovaralo je u Beogradu sa ministarkom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković, ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, direktorkom Republičke direkcije za vode Majom Grbić, načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem, direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem.

sastanak beograd koricenje
sastanak beograd koricenje

Na sledećem sastanku, kako saznajemo biće konkretizovani dalji koraci u rešavanju pitanja korićenja reka u Novom Pazaru. Sastanku u Beogradu prisustvovao je i predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

Podsetimo, Gradska uprava Novog Pazara dobila je građevinske dozvole za korićenje reka Raška, Trnavica i Jošanica.

Projekat korićenja  izuzetno je značajan za grad, ali i sve građane koji žive pored reka, a čija su domaćinstva u ranijem periodu bila izložena riziku od poplava.

Korićenjem tri reke svi će biti mnogo bezbedniji.  Projektom je predviđeno korićenje u naseljenim delovima, rečeno je ranije.  Projektom je predviđeno korićenje još 7,1 kilometara vodotokova Raške, Jošanice i Trnavice.

 

Senada Kalić

 

 

Podeli