Društvo

 BiH plaća prostorije konzulata u Novom Pazaru Rijeci koji do danas nisu profunkcionisali

U  Rijeci i Novom Pazaru otvoreni su konzulati koji do danas nisu profunkcionisali.  Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ ističe da od aprila prošle godine BiH za iznajmljivanje prostora za konzulat u Rijeci plaća mesečno 3.720 evra, a da taj DKP, kako kaže, nikada nije zakonski profunkcionisao.

VIDEO: OTVARANJE KONZULATA U NOVOM PAZARU

Pravilnik o sistematizaciji Ministarstva spoljnih poslova i u DKP mreži još nije izmenjen i Savet mininstara nije imenovao konzule u Tirani, Novom Pazaru ili Rijeci.

“Teško je ustanoviti šta je bila logika i da se na takav način nešto otvara pod svaku cenu, a onda se prostor zaključa posle presecanja vrpce, a troškovi se plaćaju i dalje. Obavestio sam kabinet Ministarstva spoljnih poslova da se dešavaju mutne radnje i da ne želim da učestvujem u tome. I u javnosti sam govorio da takve stvari ne smeju da prođu ispod radara”, rekao je Vranješ.

VIDEO: U SUSRET OTVARANJU KONZULATA U NOVOM PAZARU

Bisera Turković:  Radi se  poluistinama i dezinformacijama

Na to je odmah reagovala  Bisera Turković tvrdeći da je reč o poluistinama i dezinformacijama.

Turković tvrdi da su ova dva konzulata otvorena u skladu sa odlukom Predsedništva BiH, ali da su SNSD i HDZ blokirali imenovanje generalnih konzula, kao i donošenje sistematizacije radnih mesta u ovom diplomatskim predstavništvima, prenose Vijesti RTV Novi Pazar.

Podeli