PolitikaVesti

Misala Pramenković nova predsednica Bošnjačkog nacionalnog Vijeća

Misala Pramenković, nositeljka liste “SPP – dr Misala Pramenković” nova je predsednica Bošnjačkog nacionalnog Vijeća. Za nju je glasalo 11 većnika SPP-a i 10 većnika sa liste “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin”, dok je ostalih 13 većnika bilo uzdržano, a jedan većnik nije glasao.

Pramenković je obećala da će raditi u interesu svih Bošnjaka.

“Zahvalila se svim građanima koji su glasali na izborima. Zahvalila se i većnicima koji su glasali ali i koji nisu. BNV je krovno telo Bošnjaka u Srbiji i kreirana je kao samouprava u četiri važne oblasti. Ovo je telo koje mora raditi na poboljšanju stepena prava Bošnjaka” –  rekla je Pramenković i nastavila.

” Želimo da nastavimo gde se stalo. Da imamo Vijeće koje je dostupno svim Bošnjacima, da bude otvoreno za sve. Izazovi sa kojima se mi manjjnski narodi susrećemo su veliki i treba da nastavimo da radimo. Već ću večeras zamrznuti funkciju potpredsednice Spp-a. Ovo je kuća svih nas, i pozivam vas da potpuno otvoreno krenemo na zajednički put. Smatram da je istorijski korak za unapređenje prava Bošnjaka” – rekla je nova predsednica Vijeća.

Podsetimo, u nedelju veče predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin i Stranke pravde i pomirenjaUsame Zukorlić potpisali su sporazum o formiranju programske većine u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV). Nakon potpisivanja sporazuma koji broji 28 tačaka, utvrđeno je da će predsednica biti Misala Pramenković.

K.R.

Podeli