PolitikaVesti

BOSS: Potpisivanje sporazuma izmedju SDA i SPP-a, bez ukidanja paravjerske tvorevine, je izdaja politike koju je trasirao rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić

Bošnjačko srpski savez (BOSS)pozdravio je formiranje novog saziva Nacionalnog vjeća Bošnjaka.  U saopštenju dostavljenom medijima stoji da očekuju da će novi koalicioni partneri, Stranka pravde i pomirenja i Stranka demokratske akcije, “odgovorno vršiti vlast u Nacionalnom vjeću Bošnjaka, da će sprovesti depolitizaciju Vjeća i učiniti da se Vjeće počne baviti onim sto mu i jesu zakonske nadležnosti”.

“Potpisivanjem sporazuma, Usame Zukorlića sa Sulejmanom Ugljaninom, bez ukidanja paravjerske tvorevine je izdaja politike koju je trasirao rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić, kao i izdaja na stotine vjernika koji su Islamsku zajednicu branili i odbranili svojim životima. Pitamo nove koalicione partnere: Da li ste se onima koje ste posvadjali izvinili, tražili halaluk?  Zbog Vas i vaših fotelja, i političkih igara, već dugi niz godina Bošnjaci su u svadji sa svojim prijateljima, komšijama i familijama. Na kraju bi dodali, nadamo se da će ova nova politička realnost na političkoj sceni Srbije otvoriti mnogima oči, da će bolje sagledati stvari i posledice od ovakve koalicije. Mi iz Bošnjačko srpskog saveza ne očekujemo ništa dobro, već se bojimo da će ovakvo Bošnjačko nacionalno vjeće biti uzrok radikalizaciji i zaoštravanju političke scene Srbije” – stoji između ostalog u saopštenju za javnost BOSS-a.

Ono što nas posebno zabrinjava predstavnike BOSS-a jeste najava da će, kako stoji u saopštenju,  “nova koalicija biti kontinuitet kad je u pitanju rad Bošnjačkog nacionalnog veća u pogledu politike samoopredjeljenja i albanizacije, koja je štetna i opasna kako za Bošnjački narod tako i za državu Srbiju”.

“Takođe, podsjećamo javnost da su u prošlom mandatu novi koalicioni partneri doneli odluku o oduzimanju mandata rahmetli muftiji Muameru ef. Zukorliću i jedini nisu došli na dženazu i imali su sramno sopštenje o onima koji jesu i o samom rahmetli Muftiji. Sve je očigledno „izglađeno“ papirnom odlukom o novoj većini u BNV-u. Stara poslovica kaže: “što se grbavo rodi, vreme ne ispravi“ – stoji u saopštenju za javnost Bošnjačko srpskog saveza (BOSS).

Podeli