DruštvoVesti

Osnovna škola “Desanka Maksimović” dobija lepši izgled

Radovi na rekonstrukciji  osnovne škole ” Desanka Maksimović “odvijaju se intezivno. Izvođači očekuju da će predviđeni rok biti ispoštovan, a prva faza radova počela je početkom decembra. Radove je obišao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima. On je  istakao da je investicija vredna 5 miliona evra, od velikog značaja za bolje uslove za izvođenje nastave, kako za učenike, tako i za nastavno osoblje.

Osnovna škola “Desanka Maksimović”, jedna od najstarijih u Novom Pazaru biće potpuno rekonstrusana. Đaci će dobiti bolje uslove za izvođenje nastave. Projektom je predviđena i izgradnja fiskulturne sale.

Gradonačelnik Nihat Biševac je danas obišao radove na potpunoj rekonstrukciji ove škole. Projekat osmišljen da pruži deci sve neophodne uslove. Objekat  je dotrajao I izgrađen je pre više od 6 decenija, a đaci su časove fizičkog vaspitanja održavali u učionicama ili napolju.  Biševac je podsetio da se godinama unazad ulažu značajni napori i sredstva kako bi se unapredilo obrazovanje, kako kroz nastavne sadržaje, tako i kroz infrastrukturu.

“Raduje me što su radovi počeli na vreme, a od izvođača smo dobili uveravanja da će biti završena u roku. Deca Luga i okolnih naselja, koju pohađaju ovu školu dobiće bolje uslove. Ovo će biti jedna od najboljih škola ne samo u Novom Pazaru već i u Srbiji. Pre nekoliko dana otvoreno je istureno odeljenje škole u Sopoćanima. Cilj nam je da svim đacima kako na gradskim I prigradskim, tako I na seoskim područjima stvorimo bolje uslove za izvođenje nastave”, rekao je Biševac.

Predstavnici firme “Ikan 2013”, koji izvode radove kažu da se radovi odvijaju planiranom dinamikom. Oni očekuju da će radove završiti u predviđenom roku.

Vrednost radova rekonstrukcije škole i izgradnje fiskulturne sale je oko 5 miliona evra. Rok za završetak radova je 450 kalendarskih dana.

Podeli