Sport

Vukotić pred Metalac: Ako spustimo rivala ispod 80 poena, rastu nam šanse (nedelja, 18.00)

Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da napravi iznenađenje protiv Metalca, koji je u dosadašnjem delu sezone u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) doživeo samo jedan poraz.

“Ono što znam je da se nikada ne predajemo, a posebno kući. Na poslednje dve utakmice pokazali smo da kad uložimo energiju, želju i trud možemo i protiv najjačih. Daćemo maksimum kako bismo im naneli drugi poraz. Bitno je da nastavimo sa dobrim igrama. To će nas dovesti do željene forme pred duele sa rivalima našeg ranga”, rekao je Vukotić.

Uoči 12. kola, Metalac je među tri najbolja tima u ligi sa skorom 10/1, dok je Novi Pazar plasiran između 11. i 14. mesta sa 3/8.

“Metalac je ove sezone napravio roster za respekt. Imaju igru unutra i spolja. Pojačani su sa dva Amerikanca (Dafijem Džordenom Randelom i Čarlsoma Meningom), a na centarskim pozicijama tu su Uroš Luković i Radoš Šešlija, o kojima ne treba trošiti reči”, naveo je Vukotić.

On je ocenio da bi Pazarci prvenstveno odbranom trebalo da odgovore na ofanzivnu igru gostiju iz Valjeva.

“Zbog dominantnih centara su najbolja napadačka ekipa u KLS, a ekstra posede dobijaju iz ofanzivnih skokova. Tu moramo da povedemo računa. Probaćemo da zagradimo Lukovića i Šešliju, da spustimo Metalac ispod 80 poena. To bi nam povećalo šanse”, zaključio je Vukotić.

Novi Pazar i Metalac igraju u nedelju od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić

 

Podeli