Sport

BK Novi Pazar: Stižu novi naraštaji

Najmlađi bokseri i bokserke Novog Pazara (BK Novi Pazar) stiču prva iskustva u ringu, a premijerni javni sparing odradili su u Čačku.

Tokom redovog kola Bokserske lige Šumadije i Pomoravlja nastupili su bokseri i bokserke starosti između 12 i 15 godina.

“Ostavili su odličan učinak. Registrovali smo osam mladih boksera i bokserki, koji treniraju pod budnim okom prvog trenera Pedra Granada sa Kube. Tu su i naši stručnjaci Dževad Ibrović i Sedad Bukvić”, rekao je sportski direktor BK Novi Pazar Selver Lekpek.

U Čačku su nastupili Nerma Barjaktari, Inesa Barjaktari, Almas Karišik, Amin Karišik, Ahmed Nicević i Ertan Sadović.

“Vidno su napredovali za kratko vreme i napravili kvalitativni iskorak. Inače, pre zvaničnog meča potrebno je da imate pet javnih sparinga. To je odličan način da se steknete neophodno iskustvo”, naveo je Lekpek.

U klubu veruju da će mlađi naraštaj krenuti stopama prošlogodišnjih seniorskih državnih šampiona Džejlana Toskića, Ahmeda Mavrića i Elme Hajrović ili juniorskih reprezentativaca Srbije Dženisa Vanića i Admira Kamešničanina.

“Imamo vrhunske uslove u sali za borilačke sportove pri Dvorani sportske akademije Douš. Gradu Novom Pazaru i gradskoj Ustanovi za sport dugujemo veliku zahvalnost. Tu je i ozbiljno klupsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Saladinom Kocom”, kazao je Lekpek.

On je ocenio da je najbitnije da dečaci devojčice u početnom stadijumu bokserske edukacije nauče osnovne udarce.

“To su levi i desni direkt. Tako ih uči i trener Granado. Vremenom se stiču iskustvo i nova znanja”, dodao je Lekpek.

Seniore Novog Pazara za 10 dana u Mariboru očekuje nastavak Regionalne lige, u kojoj trenutno zauzimaju drugo mesto.

M. Minić

Podeli