DruštvoVesti

Ulica generala Živkovića uskoro završena

Rekonstrukcija i treće deonice Ulice generala Živkovića je pri kraju. Postavljen je prvi sloj asfalta,a drugi će biti urađen sutra, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali. Za ovu godinu ostalo je da se uradi još  150 metara puta, obuhvaćenih  projektom.

Radovi na rekonstrukciji Ulice generala Živkovića su trajali nekoliko meseci, ali prema rečima meštana, vredelo je čekati, jer kako kažu ovo je  sada najlepša ulica u gradu, uređenih trotoara parking mesta, čime su pešaci bezbedniji. U ovoj ulici nalaze zdravstvene institucije, škola, dvorana Douš, pa je ovo jedna od najprometnijih ulica u gradu.

Nakon završetka drugog sloja asfalta, ostalo je da se uradi još 150 metara puta, a za te radove, prema proceni je potrebno nekoliko dana.

Rekonstrukcija Ulice generala Živkovića jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata koji se ove godine realizuje u Novom Pazaru a košta više od 130 miliona dinara. Osim asfaltiranja, ovde su zamenjene sve podzemne instalacije, poplačani trotoari, u planu je postavljanje klupa i mobilijar, a kada se završe ovi radovi biće postavljena nova ulična led rasveta.

Hasanović: Ulica generala Živkovića biće jedna od najlepših

Kako je ranije rekao pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, ovo će kada bude završena biti jedna od najlepših ulica u gradu.

“Ulica generala Živkovića je jedna od najvećih i najdužih za ulica u gradu. Naseljena je gustom stopom i kuća i stambenih zgrada tu je škola, zdravstvene ustanove. Ovde je  frekventan i saobraćaj , a koja te preopterećena celom infrastrukturom. 27 aprila, završena je javna nabavka gde je na našu sreću odabran izvođači radova. Ova građevinska sezona bila je jedna od najintezivnijih, te će se realizovati brojni kapitalni projekti. Radi se na uređenju gradskih ulica na nekoliko lokacija.

 

Podeli