DruštvoVesti

Poljoprivrednici prave zajednički plan za kupovinu mehanizacije

Ove godine iz budžeta Grada Novog Pazara izdvojeno je 15 miliona dinara za unapređenje poljoprivrede na ovom području. Poslednjih dana predsednici poljoprivrednih udruženja dostavljali su dokumentaciju neophodnu za konkurisanje. Do sledeće Skupštine Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, predsednici poljoprivrednih centara su dužni da dostave predloge šta je to što im je neophodno za unapređenje njihovog rada na imanju.

Plan raspodele sredstava za unapređenje poljoprivrede, odnosno kupovinu potrebne mehanizacije svake godine se pravi u saradnji sa predsednicima udruženja, kako bi se svaki dinar uložio na adekvatan način.

Predsednik MOUPU Ismet Sajtarić ističe da je radna grupa poslednjih dana pregledavala prispelu dokumentaciju, te zahvalio članovima koji su vredno radili, kako bi sve bilo pripremljeno na vreme. Predsednici poljoprivrednih udruženja su bili dužni da na osnovu zakona dostave potvrdu o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, izvod iz biljne strukture, za pčelare potvrdu o aktivnom nadzoru u 2021 I 2021.godini I očitane lične karte.

Podsećamo, za nabavku priključne traktorske mehanizacije I ostale opreme ove godine je opredeljeno 13. 200.000 dinara, a 300.000 dinara za subvencionisanje kamate poljoprivrednih kredita. 30 odsto sredstava, što je više od 5 miliona dinara za kupovinu opreme obezbediće poljoprivrednici.

 

Podeli