DruštvoPolitikaVesti

Matić: Novi Pazar je izuzetno važna turistička destinacija

Ministarka trgovine, turizma I telekomunikacija Tatjana Matić boravila je u radnoj poseti Novom Pazaru. Na sastanku u Gradskoj upravi, pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, Žikica Nestorović, potpisali su ugovor o realizaciji projekta druge faze radova na unapređenju sportsko – turističke infrastrukture u Novom Pazaru, koji je vredan 30 miliona dinara. Nakon sastanka ministraka je obišla kulu Motrilju i letnju pozornicu u gradskom parku, koji se rekonstruišu sredstvima tog ministarstva.

“Tri stotina četrdeset miliona dinara uloženih od 2015.godine do danas u Novi Pazar, dokaz je dobre saradnje grada Novog Pazara  i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija” rekla je predsednica Skupštine grada  dr Anela Halilović Šemsović. Ona je  istakla da će Novi Pazar nastaviti sa izradom važnih projekata.

„Ministarstvo, sa razlogom, mnogo pažnje poklanja našem gradu. Želim da istaknem da su svi projekti vidljivi i izmenili su izgled našeg grada. Novi Pazar još uvek ima nedovoljno iskorišćen turistički potencijal koji treba dovesti do savršenstva. Izvesno je i da ćemo se resornom ministarstvu u narednom periodu obratiti sa nizom novih projekata. U tom smislu, sigurna sam da ćemo ostvariti dalju saradnju u cilju ostvarenja zajedničke ideje da Novi Pazar po svim parametrima bude unikatna turistička destinacija“, kazala je predsednica Skupštine ovim povodom.

Danas potpisan ugovor o  nastavku finansiranja radova na izgradnji hotela na Ateltskom stadionu predstavlja nastvak projekta započetog, u vreme kada je Rasim Ljajić vodio Ministarstvo trgovine, turizma I telekomunikacija. Aktuelna ministrka Tatjna Matić je rekala je da je Novi Pazar važna turistička destinacija, te da zaslužuje ovakav pristup, kada su u pitanju ulaganja.

„ Zadovoljstvo je prisustvovati potpisivanju ugovora o realizaciji druge faze jednog izuzetno značjnog projekta. Projekat, čiji završetak očekujemo do kraja ove godine, pokrenut je u vreme kada je na čelu ministarstva bio Rasim Ljajić. Grad je zaslužio ovakva ulaganja, pre svega jer je geografskim položajem, heterogenošću, kulturno istorijskim bogatstvom i tradicijom zaista poseban. Novi Pazar ima izuzetne turističke kapacitete i kao najmlađi grad u Evropi, potvrđuje da je pred njim sjajna budućnost i u oblasti turizma. Projekat je samo jedan u nizu zajednički realizovanih“, rekla je ministarka Matić.

Nakon sastanka u gradskoj upravi delegacija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Novog Pazara obišli su radove na  rekonstrukciji kule motrilje I letnje pozornice  u Gradskom parku, koji su finansirani sredstvima ovog ministarstva. Kako je najavljeno radovi na kuli motrilji trebali bi uskoro da budu završeni. Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj istakao je značaj projekta na Atletskom stadionu za Novi Pazar.

„Izuzetno značajan ugovor odnosi se na drugu fazu radova na izgradnji hotela na atletskom stadionu. Ovim ulaganjem stvorićemo uslove da Novi Pazar bude domaćin različitih velikih sportskih manifestacija, čime doprinosimo sveukupnoj promociji našeg grada. Razgovarali smo i o projektima iz prethodnog perioda, sa akcentom na one započete u vreme kad je mistar bio naš Rasim Ljajić, o projektima koji su u toku ali i o nekim čija nas realizacija tek očekuje“, poručio je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

Za dve nedelje  trebalo bi da budu  završeni i svečano otvoreni radovi na rekonstrukciji kule Motrilje I letnje pozornice u gradskom parku. Takođe očekuje se I završetak radova na renoviranju Petrove crkve, crkve Svetog Nikole I manastrira Sopoćani. Ministarka Matić je ocenila da Novi Pazar osim kulturno istorijskih ima velike sportko -omladinske kapacitete  koji predstavljaju važnu razvojnu šansu za najmlađi grad Evropi.

 

 

Podeli