Sport

Dan Sandžaka 2022: Trofej Antonu Demčenku

Ruski šahovski velemajstor Anton Demčenko pobednik je današnjeg rapid turnira u Novom Pazaru, koji je održan povodom Dana Sandžaka.

Posle devet kola po švajcarskom sistemu, prvak Evrope iz 2021. trijumfovao je sa osam i po poena, a poen manje imao je drugoplasirani srpski FIDE majstor Miloš Milošević.

Treće mesto zauzeo je velemajstor iz Srbije Siniša Dražić sa sedam poena, koliko su osvojili još njegov zemljak FIDE majstor Sulejman Suljović i FIDE majstor iz Bosne i Hercegovine Efim Muratović na četvrtoj i petoj poziciji.

Nagradu kao najuspešniji Novopazarac, odnosno najbolji ovdašnji igrač iz dijaspore, sa po šest poena zaslužili su Uroš Slavković i Enver Balić, koji živi u Nemačkoj.

Petar Nedeljković laureat je u konkurenciji do 18 godina, a prvi kod veterana je Zihno Elezović, obojica sa po šest poena, dok je tri i po poena upisala bolja od dve šahistkinje Aleksandra Stojadinović, svi iz Srbije.

Takmičenje u Hotelu Akva Spa Termale, sa tempom od 10 minuta po igraču plus pet sekundi za svaki odigran potez, okupilo je 99 šahista iz pet država.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj turnira, koji su organizovali gradski Sportski savez i Šahovski klub Novi Pazar Ina dizajn i inženjering.

M. Minić

Podeli