Sport

Ademi: Ispisao sam istoriju i stavio pečat na juniorski staž

Novopazarski bodibilder Dženan Ademi rekao je da je osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji ispisao istoriju.

“Stavio sam pečat na juniorski staž. Još nisam potpuno svestan težine ostvarenog rezultata. Osetio sam euforiju, najpre u krugu porodice, zatim u teretani i u gradu. Bilo je teško, ali trener i ja smo naplatili patnju iz poslednjih 20 dana priprema. Drago mi je što sam Srbiji doneo prvo svetsko zlato u fiziku ikada”, rekao je Ademi.

On je dodao da je ponosan što je svojim dostignućima u poziciji da podstiče mlade da se bave sportom.

Takmičar Bodibilding kluba Vorior džim (Warrior gym) u Santa Suzani se treći put u karijeri okušao sa svetskom elitom.

Pazarac je u junior fiziku preko 178 centimetara za uzrast između 21 i 23 godine slavio ispred srebrnog Rumuna Raula Mihaja Sapatarua. Bronzana medalja pripala je Hamidu Marangiju iz Irana.

Pre tri godine bronzani sa Svetskog juniorskog prvenstva u rumunskom Klužu kod takmičara u fiziku starosti od 16 do 20 godina, sada je pod okriljem Međunarodne federacija bodibildinga i fitnesa postao jedan od šestoro reprezentativaca Srbije čiji je nastup krunisan zlatom.

Čepeljac: Imamo velike planove

Planetarnog šampiona discipline u klupskim prostorijama dočekali su trener Muzafer Čepeljac, rodbina, kolege, prijatelji i sportski radnici.

“Na Svetskom prvenstvu učestvovalo je oko 2.500 takmičara iz 125 država. Istorijski uspeh za nas, ali tu se nećemo zaustaviti. Imamo velike planove sa Ademijem i ostalim kvalitetnim momcima iz našeg kluba. Inače, za bodibilding postoji sve veće interesovanje među mlađim naraštajem”, kazao je trener Čepeljac.

U gradskim sportskim institucijama naveli su da su ponosni na Ademijev uspeh.

“Pre svega, to je vredan i radan momak. Siguran sam da će ova medalja dati još veći motiv njemu i treneru Čepeljac. Grad i pazarski Sportski savez će ih poodržati, kao i do sada. Nadamo se evropskoj i svetskoj seniorskoj medalji u skorijoj budućnosti”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

K. Radović/M. Minić

 

Podeli