SDP TUTIN: Izađite na izbore i glasajte za broj 1

Na konferenciji za novinare Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu istaknuto je da će se lista Sandžačke demokratske partjije koju predvodi Husein Memić boriti da od Bošnjačkog nacionalnog vijeća napraviti instituciju koja će biti nacionalni brend. Oni su pozvali žitelje Tutina da izađu na izbore I daju podršku listi koja je na glasačkom listiću pod rednim brojm 1.

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije Besim Hamzagić je na konferenciji za novinare ukazao na značaj izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina. On je pozvao građane da izađu u što većem broju i da daju podršku listu koja se na glasačkom listiću nalazi pod rednim brojem 1. Sandžačka demokratska partija- Husein Memić.

“ Od Bošnjačkog nacionalnog vijeća  napravićemo instituciju koja ce biti nacionalni brend  i ponos svih Bošnjaka. Napravicemo Vijeće koje će da bude generator kulturne revolucije i nacionalnog preporoda. BNV koje će  jednako da  poštuje i uvažava kako  Beograd  tako Istanbul, Sarajevo, Berlin i sve u regionu. Dobar izborni rezultat na ovim izborima daje nam snagu i vetar u ledja da se čvrsto držimo kursa koji je SDP zauzela ovde na lokalu. A taj kurs je, bili na vlasti ili ne staćemo na stranu Tutina. Dobar izborni rezultat i masovna podrška građana daje nam snagu, a isto tako i obavezu da istrajemo na tom putu da učinimo ovaj grad lepšim mestom za život.Zahvaljujući našem lideru Rasimu Ljajiću sve što obećamo mi ispunimo, SDP je obećala Eko-park i ispunila, Obećali smo i  Sportsko-rekreativni centar i  eno ga, koriste ga vaša deca.Ovo je velika prilika za Tutin i ne smemo je propustiti”, rekao je Hamzagić.

Hamzagić je rekao da SDP na ove izbore izlazi potpuno relaksirano i samouvereno.

“Mi nemamo neprijatelje ni u SDA ni u SPP, nasi neprijatelji su gramzivost, pohlepa, bahatost, bezakonje, ružan govor, uvrede..,Nemojte da glasate za ljude koji ružno govore o drugima, ne trebaju nam ljudi koji samo znaju da mrze. Vaša podrška nas obavezuje da sačuvamo i obnovimo ovo što nam je ostalo od našeg Tutina.I na kraju da podsetim  sebe i sve ostale aktere u ovoj utakmici da smo mi u Tutinu svi jedna velika porodica i nikome nećemo dozvoliti da taj poredak urušava. Zahvaljujem se svima koji nas podržavaju i u nedelju Ljudski do pobjede”, rekao je Hamzagić.

Hamzagić je na kraju podsetio da listu Sandžačke demokratske partije, koju predvodi Husein Memić čine stručni ljudi, koji će kroz Bošnjačko nacionalno vijeće, kao krovnu instituciju raditi na jačanju identiteta Bošnjka.

Podeli