DruštvoVesti

Nove sadnice krase Novi Pazar

Radnici Radne jedinice Zelenilo počeli su danas da sade drveće na teritoriji Novog Pazara. Od ukupno 1.135 sadnica koje je obezbedilo Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine u okviru projekta ozelenjavanja Novog Pazara stiglo je 600 sadnica.

Radovi na uređenju novopazarskog gradskog parka su pri kraju. Ostalo je još da se instalira mobilijar sa klupama i prateća oprema. Radnici radne jedinice ” Zelenilo” svakodnevno rade na ozelenjavanju i održavanju svih zelenih javnih površina. Ovih dana intezivno rade u novopazarskom praku, ali i u na sadnji novog zimzelenog drveća, koje je kupljeno uz pomoć sredstava Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Prvih 600 sadnica koje je juče stiglo u Novi Pazar već su počele da se postavljaju na različitim lokacijama u Novom Pazaru.

Sadnice će u narednom periodu biti postavljene oko škola, obdaništa, sportskih terena i stadiona. Novim drvećem biće ukrašene sve postojeće I novoformirane zelene površine na teritoriji grada Novog Pazara. Cilj je da se građanima obezbedi što zdravija životna okolina.

Podeli