DruštvoVesti

Memić: ”Pomoći ću Sandžaku na sve načine”

’’Trenutnu poziciju koristiću da na sve načine pomognem svom kraju i svom narodu u Sandžaku’’ , poručio je danas za Tanjug ministar turizma i omladine Husein Memić. On je još istakao da turizam u Srbiji ide dobrim smerom i dodao da bi svakom turisti preporučio da poseti prvo njegov kraj – Novi Pazar, Sjenicu, Tutin i Pešter.

Zastupaće i radiće u interesu svih građana Srbije. Sandžak i njegovi žitelji će poručuje, uvek biti prioritet.

”Ne govorim z aministarstvo koje vodim, to zavisi od kvaliteta projekata koji budu stizali. Međutim želim da se spustim na nivo običnog čoveka, moja ministarska fukncija neće biti ništa veća od onoga što sam ja bio u Novom Pazaru. Želim da brinem o svakom čoveku, počev od onih koji su u bolnici u Beogradu do nekih većih stvari i projekata koje želim da radim na polju infrastrukture. Ne želim da se menjam već da budem ono što zapravo i jesam” poručio je Memić.

Imenovanje na fuknciju ministra pozitivno je ocenila politička i društvena zajednica, istakao je Memić.

”I od političkih protivnika sam čuo sam neke izjave i hoću da im se zahvalim na tome. Trudio sam se da za deset godina i kao direktor Kulturnog centra i potpredsednik SDP-a ostvarim dobar odnos sa svima. Moj rad je bio prepoznatljiv u Novom Pazaru. Nisam neko ko je jednostran i nisam želeo da pravim podele. Nastojao sam da više pružim onima koji nisu iz moje političke partije, i ljudi su to prepoznali” rekao je on.

Ministar turizma i omladine Husein Memić je ovogodišnje rezultate u turizmu ocenio kao jako dobre i naveo da će se do kraja ove godine turizam vratiti na nivo pre pandemije.

Govoreći o turstičkim potencijalima ovog kraja on je rekao da je u prethodnom periodu dosta urađeno na polju putne infrastrutkure te da je njegov cilj da brendira ceo kraj kao jednu destinaciju za turiste. Ocenio je da se u Sandžaku dešavaju velike stvari i podsetio da da je Sjenica dobila hotel u koji je uloženo  preko 10 miliona evra, a da je u Pazaru za pet godina otvoreno osam hotela čiji kapaciteti su uvek puni.

Memić je kazao da se puno očekuje od nove strategije za mlade, čije je donošenje najavljeno u prvom kvartalu 2023. godine i  najavio da će prvo povesti otvoren dijalog sa mladima

 

Senada Kalić

Podeli