DruštvoVesti

Memić u Sjenici: Za turističku infrastrukturu 35 miliona

Ministarstvo turizma i omladine odobrilo je 35 miliona dinara za realizaciju projekta izgradnje sportsko – rekreativnog parka u Sjenici. Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je lokaciju na kojoj će biti izgrađen turistički kompleks, a potom se sastao sa predsednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem.

Lokacija na kojoj će biti izgrađen sportsko-rekreativni park nalazi se na parceli u blizini Islamskog centra u Sjenici. Udaljena je od gradskog jezgra, a nedaleko od hotela Borovi.

izgled budućeg rekreativnog parka

“Ovo će biti kompleks na površini od 22 ara. Planiran je park sa dva pomoćna terena, dečijim igralištem i trim stazom. Cilj nam je bio da neka dešavanja izmestimo iz jezgra grada”, izjavio je ministar Memić.

Objasnio je da je u pitanju hajrat zemljište za koje je Mešihat IZ u Srbiji dao saglasnost lokalnoj samoupravi da aplicira za finansijska sredstva. Realizacijom ovakvog projekta upotpunjuje se turistička ponuda grada na Pešterskoj visoravni.

“Veliko mi je zadovoljstvo da Islamska zajednica na ovakav način pristupa opštem interesu. Ovaj prostor neće koristiti samo pripadnici islamske vere, već svi građani”, rekao je Memić.

Dodao je da predstavnici Islamskog centra imaju viziju, te izrazio uveravanje da će to biti najlepši deo Sjenice.

Memić i Mujagić o budućoj saradnji

Nakon obilaska lokacije budućeg sportsko rekreativnog parka, održan je sastanak u kabinetu predsednika opštine Sjenica. Osim odobrenog projekta na sastanku je bilo reči i o budućim planovima unapređenja turističkih potencijala opštine na Pešterskoj visoravni.

Satanak u kabinetu predsednika opštine Sjenica

Ministar Memić je podsetio da je od 2015. godine do danas resorno ministarstvo u turističku infrastrukturu Sjenice uložilo 115,7 miliona dinara, te istakao da je opštini sa ovakvim turističkim potencijalima potrebna turistička infrastruktura. Napomenuo je da je Sjenica sve zanimljivija lokacija na turističkoj mapi Srbije i izrazio nadu da će u budućnosti biti sve više zainteresovanih investitora za turistički razvoj ove opštine.

Turizam i poljoprivreda, razvojni potencijali Sjenice

Predsenik opštine Sjenica Munib Mujagić sastanak sa ministrom Memićem ocenio je konstruktivnim te nagalsio da je turizam, kao i poljoprivreda, razvojni potencijal ove sandžačke opštine.

”Vodili smo jedan vrlo konstruktuivan razgovor. Gradili smo zajedničke planove, šta to opština Sjenica i Ministarstvo turizma i omladine mogu zajedno ponuditi kao proizvod Sjeničanima. Ne samo njima već svima onima koji dolaze u prostor koji krase najmanje četiri zaštićena područja. Među njima su Rezervat Uvac i Peštersko polje. To govori u prilog činjenici da je ovo netaknuta priroda, bogata florom i faunom i da ne postoji vrsta turizma za koji Sjenica nije podesna”, rekao je Mujagić.

Mujagić je izrazio zahvalnost ministru Memiću na poseti i odobrenom projektu, koji će biti od velikog značaja za Sjenicu.

Memić u poseti kancelariji za mlade u Sjenici

 

Ministar turizma i omladine Husein Memić radnu posetu Sjenci završio je u Kancelariji za mlade. Sa njima je razgovarao o aktuelnim problemima, ali i o budućim planovima u oblasti omladinskog aktivizma.

S. Lj.

Foto: Senko Župljanin

 

Podeli