PolitikaVesti

Počele konsultacije pred konstitutivnu sednicu, sutra novi sastanak

Održane su konsultacije predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament radi dogovora o konstitutivnoj sednici koja će biti održana u ponedeljak, 1. avgusta.

Sastanak je završen bez konkretnijih dogovora, a  nastavak konsultacija zakazan je u petak u podne.

Podsetimo, u ponedeljak parlament počinje da radi u novom sazivu. Prva tačka dnevnog reda konstitutivne sednice biće verifikacija mandata poslanika, a zatim sledi izbor predsednika i potpredsednika Skupštine Srbije, imenovanje generalnog sekretara, radnih tela i stalnih delegacija u međunarodnim organizacijama i institucijama.

Predsednik Skupštine Srbije IvicaDačić kazao je da bi konstitutivnom sednicom parlamenta trebalo da predsedava poslanik liste ’’Ujedinjeni za pobedu Srbije’’ Vladeta Janković, jer je najstariji poslanik, a pomagaće mu četiri najmlađa poslanika, sa četiri izborne liste koje su osvojile najveći broj mandata. „Posle toga kreće konstituisanje poslaničkih grupa“, objasnio je Dačić. i dodao da od 1. avgusta ’’kreću rokovi za formiranje Vlade Srbije, a to je 90 dana’’

 

Senada Kalić

Podeli