SportVesti

Bajro Župić novi predsednik FK Novi Pazar

U upražnjenu predsedničku fotelju namenjenu prvom čoveku fudbalskog superligaša Novog Pazara zaseo je Bajro Župić. Novi predsednik je proslavljeni as kluba sa obala Jošanice i Raške, ali i beogradskih crno-belih, nasledio je privrednika Ismeta Kurtanovića. Zajedno sa ljudima iz prethodnog saziva Upravnog odbora, Kurtanović se povukao posle martovskog napada grupe navijača na golmana i kapitena Filipa Kljajića.

Skupštinski delegati, njih 53, na izbornoj sednici vanrednog karaktera u foajeu Kulturnog centra odlučili su da Župić bude na čelu uprave od 45 članova, u kojoj su i potpredsednici Enver Alivodić, Vladimir Marinković, Elmir Habibović i Miljan Nikolić, a u okviru koje će Nadzorni odbor i Disciplinsku komisiju predvoditi Gradimir Nedeljković i Muzafer Nailović.

Skupštini zahvaljujem na imenovanju, a obećavam da ću sa gradskom upravom i sponzorima obezbediti profesionalno funkcionisanje kluba. Nastavićemo tamo gde su stali moji prethodnici. U najmanju ruku, ponovićemo istorijski uspeh i šesto mesto na tabeli, iako je to nimalo lak put. Moj prvi zadatak je da već prvog radnog dana pričam sa dugogodišnjim počašim predsednikom Rasimom Ljajićem, kako bi nam pomogao da ostravimo san svih ljubitelja fudbala u gradu i izađemo u Evropu. U jednom ranijem razgovoru već mi je nagovestio da nikada neće dozvoliti da propadne višegodišnji trud, s obzirom da je u sve ovo uloženo mnogo znoja, snage i energije”, pobrao je Župić aplauze prisutnih delegata.

 

jednoglasno izabrano novo rukovodstvo

Predstavio je i najvažnije ciljeve:

“Prioritet je dalja stabilizacija i ostanak u gornjem delu tabele Mozzart Bet Superlige. Ne želimo više da se borimo za opstanak, a hoćemo da iskoristimo prvu šansu za plasman u evropska takmičenja. Unapredićemo rad sa mlađim selekcijama, da nam kadeti i pioniri budu među najboljima u Srbiji, gde su naši omladinci. Hoćemo da budemo regionalni fudbalski centar, sa dobro organizovanom skauting službom na teritoriji bivše SFRJ. Jedino tako možemo da dugoročno opstanemo. I dalje ćemo razvijati sportsku infrastrukturu, a moramo još više da edukujemo trenere, sportske radnike i buduće sudije. Neprirodno je da Novi Pazar nema nijednog delioca pravde u saveznom rangu”, ocenio je Župić.

Usvojen je i Izveštaj o radu u sezoni 2022/23.

“Okončali smo Unapred pripremljeni plan reorganizacije i vratili nasleđenu finansijsku obavezu od preko 800.000 evra. Ne dugujemo nikome ni dinara. Naši bivši članovi u superlativima govore o Novom Pazaru. Klub smo različitih vera i nacija, kod nas ima mesta za sve. Nije to došlo samo od sebe. Temelji uspeha postavljeni su tokom 22 dana rada sa počasnim predsednikom Ljajićem, dok se oporavljao nakon teške saobraćajne nesreće”, istakao je generalni sekretar Plavih Fikret Međedović.

U klupskom rukovodstvu je i direktor pazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

“Nekada smo bili grad sa jednom oronulom sportskom dvoranom i ništa boljim stadionom, dok sada imamo možda i ponajboljhu sportsku infrastrukturu u Srbiji. Za sve što je urađeno i planirano, najzaslužniji je Rasim Ljajić”, zaključio je Mehmedović.

Podeli