DruštvoVesti

DUNP: Rezultati polaganja prijemnih ispita najkasnije u subotu

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo polaganje prijemnih ispita za upis u prvu godinu studija. Prijemni ispiti, za koje je prijavljeno blizu 850 kandidata, biće organizovani i sutra.

Ovogodišnji prijemni ispiti protiču  u atmosferi koju je nametnula aktuelna situacija koja i u školama i na univerzitetima u čitavoj Srbiji podrazumeva sveobuhvatne mere bezbednosti, dogovorene u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cilj svih mera bezbednosti je da se najvažniji posao upisnog roka obavi na miru i bez ikakvh ometanja.

Ovo su presudni dani za osvajanje željenog mesta na studijama. Ko će se  izboriti za ostvarenje svojih želja, zavisi od uspeha iz srednje škole, ali u prvom redu, od znanja koje kandidati pokažu na prijemnim ispitima.

Na odredjenim studijskim programima, poput sporta  i fizičkog vaspitanja  proveravaju se fizičke skonosti i sposobnosti, specifični talenti proveravaju se na ahhitekturi,  a najveći broj maturanata znanje potvrdjuje rešavanjem zadataka i testova. I glavno pitanje je koliko je znanja, a koliko treme…

Preliminarni rezultati biće poznati najkasnije u subotu,  a konačna rang-lista biće objavljena 11.jula. Nakon toga sledi upis brucoša.

Izvor: DUNP

 

Podeli