Društvo

Bijelo Polje: Osvajači na White Field Jazz Festivalu

U Bijelom Polju sinoć je u prisustvu brojih građana i gostiju otvoren šesnaesti po redu Ehite Field Jazz Festival.  “Ideja i koncept festivala u mnogome korespondiraju sa savremenim kretanjima na muzičkoj sceni Crne Gore, koje, između ostalog, karakteriše i pojava umjetnika koji su svoje interpretatorske domete potvrdili i izvan naših prostora. Programsko širenje festivala, od početnog džeza, ka rok i pop muzici, pratile su i debate, izložbe i promocije knjiga, uglavnom namijenjene mlađoj populaciji i generacijama stilski bliskim sa ovim muzičkim žanrovima. Novi muzički projekti, rezultirali su pozicioniranjem White Field Jazz Festivala na jedno od centralnih mjesta u regionu”, istakao je prilikom otvaranja festivala državni sekretar u Ministarstvu kulture i medija Vatroslav Belan.

Pozdravljajući goste i publiku, direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić je između ostalog naveo da je White Field Jazz Festival nastao i iz potrebe da se unaprijedi kulturna i turistička ponuda Bijelog Polja, regiona i naše zemlje.

“Bijelom Polju, kao regionalnom kulturnom i ekonomskom centru sjevera Crne Gore, nedostajao je kulturni događaj koji će sa sobom nositi ‘urbanu’ priču, pogotovo kada je riječ o muzici. To je zapravo muzički pravac koji odstupa od onog što dominira u medijima, pravac koji ima edukativni karakter i doprinosi opštem podizanju nivoa svijesti o kulturi i odnosu prema životu.”Večeras, drugo veče festivala, biće u znaku grupe “Osvajači”. Prije njih će nastupiti etno grupa iz Rožaja ’Teferidž’  i orkestar ,,Jesenjin,,  Podgorice.

G!cić

Podeli