BNV: Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava. Odobrena 22 projekta

U Bo┼ínja─Źkom nacionalnom vije─çu potpisani su ugovori sa korisnicima sredstava za realizaciju projekata od op┼íteg interesa za Bo┼ínjake. Od 29 prispelih projekatata Izvr┼íni odbor Bo┼ínja─Źkog nacionalnog vij─ça odlu─Źio je da podr┼żi 22.

Predsednica BNV Jasmina Curi─ç ─Źestitala je korisnicima sredstava za ideje o realizaciji projekata od zna─Źaja za Bo┼ínjake, te izrazila nadu da ─çe se takvim projektima doprineti: o─Źuvanju identiteta Bo┼ínjaka, ja─Źanju svesti o zna─Źaju o─Źuvanja identiteta I boljem ostvarivanju nacionalnih prava Bo┼ínjaka.

Ukupan bud┼żet za finansiranje ili sufinansiranje projekata od zna─Źaja za Bo┼ínjake je 4 miliona dinara. Za obrazovanje na bosanskom jeziku opredeljeno je 960 hiljada dinara, za slu┼żbenu upotrebu bosanskog jezika i pisma 210 hiljada, a za projekte iz oblasti kulture bo┼ínakjaka 2 miliona i 610 hiljada dinara. Predsednica Vije─ça je, isti─Źu─çi va┼żnost konkursa ovom prilikom posebno naglasila zna─Źaj uklju─Źivanja nevladinih organizacija i medija u promovisanje popisa stanovni┼ítva koji ─çe biti odr┼żan krajem ove godine.

S.Lj.

 

Podeli