DruštvoVesti

BNV: Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava. Odobrena 22 projekta

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću potpisani su ugovori sa korisnicima sredstava za realizaciju projekata od opšteg interesa za Bošnjake. Od 29 prispelih projekatata Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijća odlučio je da podrži 22.

Predsednica BNV Jasmina Curić čestitala je korisnicima sredstava za ideje o realizaciji projekata od značaja za Bošnjake, te izrazila nadu da će se takvim projektima doprineti: očuvanju identiteta Bošnjaka, jačanju svesti o značaju očuvanja identiteta I boljem ostvarivanju nacionalnih prava Bošnjaka.

Ukupan budžet za finansiranje ili sufinansiranje projekata od značaja za Bošnjake je 4 miliona dinara. Za obrazovanje na bosanskom jeziku opredeljeno je 960 hiljada dinara, za službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma 210 hiljada, a za projekte iz oblasti kulture bošnakjaka 2 miliona i 610 hiljada dinara. Predsednica Vijeća je, ističući važnost konkursa ovom prilikom posebno naglasila značaj uključivanja nevladinih organizacija i medija u promovisanje popisa stanovništva koji će biti održan krajem ove godine.

S.Lj.

 

Podeli