DruštvoVesti

Učiteljski fakultet u Novom Pazaru obrazuje i vaspitače

Novopazarsko odeljenje Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine prvi put upisaće buduće vaspitače.

Zbog toga će uskoro promeniti i naziv u Fakutet za obrazovanje učitelja i vaspitača.

Nastavno odeljenje u Novom Pazaru  upisaće ove godine 40 studenata, koji će se za poziv učitelja školovati o trošku države  i maksimalno 20 onih koji će biti u prilici da nastaju pohađaju samofinansirajući se.

Prvi put u ovoj visokoškolskoj sutanovi obrazovaće se budući vaspitači. Na raspolaganju je 20 mesta za budžet i 10 za samofinansiranje.

„Potrebna dokumenta za oba smera su gotovo identična. To su izvod iz matične knjige rođenih, sva četiri svedočanstva o završenom srednjoškolskom obrazovanju i diploma o završenom maturskom ispitu. Potrebne su još uplatnice kao dokaz za uplatu za prijavu na konkurs. Žiro račun studenti mogu videti na našoj oglasnoj table, na sajtu ili se informisati putem telefona. Studenti na konkurs podnose kopiju dokumenata, ne moraju biti overena a orginali se donose na uvid”, objasnio je prof. dr Sefedin Šehović, rukovodilac nastavnog odeljenja Učiteljskog fakulteta.

Prijemni ispit biće  u dva dela, i u prvom upisnom roku biće organizovan krajem juna.

„Reč je o proveri fizičkih sposobnosti, ali i testu opšte informisanoti i jezika“, kazao je Šehović.

Odeljenje Učiteljskog fakulteta iz Beograda u Novom Pazaru je prva visokoobrazovna ustanova, koja je počela radi u ovom gradu pre 24 godine.

 

Podeli