DruštvoVesti

Na Sajmu zapošljavanja u Tutinu 20 poslodavaca ponudilo 120 radnih mesta

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar, služba Tutin, organizovala je Sajam zapošljavanja  u Tutinu. Učešće je uzelo 20 poslodavaca, koji su ponudili oko 120 slobodnih radnih mesta.

Sa poslodavcima koji su danas ponudili radna mesta na Sajmu zapošljavanja u Tutinu Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Novom Pazaru ima dugoročnu i dobru saradnju, naglasio je direktor Fahrudin Đekić. Istakao je da će se ta saradnja u narednom periodu samo nadograđivati i ići u dobrom smeru.

On je izrazio očekivanje da će i ove godine sa lokalnom samoupravom u Tutinu relaizovati i sufinansirati Lokalni akcioni plan za zapošljavanje. Sve aktivne mere zapošljavanja u Tutinu realizuju se prema unapred utvrđenom planu. 40 novih privrednih subjekata biće osnovano uz finansijku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje kroz program samozapošljavanja, naglasio je Đekić.

Sajam su zvanično otvorili direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić i šef službe u Tutinu Emin Čelić.

Mlekara Zornić dugogodišnji je učesnik Sajma zapošljavanja.Danas su tražili vozače i prema rečima predstvnice te firme Azre Ljajić nekoliko nezaposlenih lica se prijavilo.

Nakon direktnog kontakta sa poslodavcima, nezaposlena lica videla su značajnu šansu da danas dođu do posla.

Interesovanje za  Sajam zapošljavanja u Tutinu pokazalo je više od 800 nezaposlenih lica, aktivnih tražilaca posla, koji su se danas predstavili  poslodavcima.

 

Senada Kalić

 

Podeli