PolitikaVesti

Samir Tandir napustio SPP, podneo ostavke na sve stranačke funkcije

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), i bivši narodni poslanik te partije, Samir Tandir, objavio je na svom Facebook profilu da podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u SPP.

“Poštovani prijatelji, nisam se prethodnih mjeseci javno oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP, da je moguće spriječiti raskol u stranci i da je to najveći amanet koji imamo prema rahmetli predsjedniku akademiku Muameru Zukorlicu. Nažalost, odlukom Predsjedništva koja je dostavljena prethodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to više nije moguće. Čistke Sjevernokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. vjeku je nešto što nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina”, naveo je Tandir.

Tandir saopštava da se naglim promenama u SPP, stranka udaljava od autentične politike koju je vodio njen osnivač Mumaer Muzorlić.

“Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za konsenzus kako druge možemo pozivati na pomirenje? Očigledno je da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u prethodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao deo autentične muftijine politike. Iz tog razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja. O svom daljem angažmanu obavjestiću javnost kad za to bude vrijeme”, naveo je Tandir.

Podeli