PolitikaVesti

SPP raspustila odbore u Novom Pazaru i Prijepolju

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) na sjednici održanoj u Novom Pazaru raspustilo je Gradski odbor Novi Pazar, Opštinski odbor SPP u Prijepolju i Žensku mrežu SPP.

Kako je navedeno, Gradski odbor SPP Novi Pazar i Ženske mreže raspušteni su zbog neučestvovanja u izbornoj kampanji od strane predsjednika Gradskog odbora SPP Novi Pazar, i predsjednice Ženske mreže. Navodi se da je Opštinski odbor SPP Prijepolje raspušten zbog lošeg izbornog rezultata SPP u toj opštini.

Iz SPP navode da je formirano koordinaciono tijelo za Novi Pazar kojim rukovodi Edin Đerlek sa zadatkom da formira povjereništvo do 15. maja 2022. godine i koordinaciono tijelo koje će voditi Žensku mrežu do izbora u tom organu na čelu sa Misalom Pramenković.

Iz SPP saopštavaju da je za Prijepolje imenovan koordinacioni tim na čelu sa Rejhanom Kurtovićem, njihov zadatak biće da do 15. maja imenuju povjereništvo stranke u toj opštini.

Na sjednici Predsjedništva raspisani su izbori za Glavni odbor, Predsjendištvo i predsjednika SPP.

Podsjetimo, neopozivu ostavku na sve funkcije u SPP podnio je Samir Tandir. On je na svom Facebook profilu naveo da “nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP, da je moguće spriječiti raskol u stranci i da je to najveći amanet koji imamo prema rahmetli predsjedniku akademiku Muameru Zukorlicu. Nažalost, odlukom Predsjedništva koja je dostavljena prethodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to više nije moguće. Čistke Sjevernokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. vjeku je nešto što nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina”, naveo je Tandir.

 

 

 

Podeli