Sport

Sivić pred Mladost: Da overimo pobedu iz Subotice

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da njegove igrače očekuje ozbiljan zadatak protiv Mladosti iz Lučana u drugom kolu plej-auta za opstanak u Super ligi Srbije, ali da je na domaćem terenu neophodno overiti pobedu nad Spartakom u Subotici.

“U prethodnom periodu napravljeno je mnogo dobrih stvari. Podigli smo nivo igre i to se vidi po tabeli, na koju je pogled nešto bolji nego pre dva meseca. Ništa nas ne može sprečiti da od sebe damo ‘hiljadu odsto’ i da ponovo poentiramo. To bi bila fantastična stvar, kako bismo zaokružili jedan ciklus”, rekao je Sivić.

Mladost je sa 37 bodova druga u plej-aut grupi, u kojoj su superligaši rangirani od devetog do 16. mesta, dok pretposlednji Novi Pazar ima 28 bodova.

“Stiže odlična ekipa, koja je pre nešto više od mesec dana u pravoj takmičarskoj utakmici na našem stadionu osvojila bod u igri bez golova, gde je moj tim možda bio bliži pobedi. Lučanci su, ipak, potvrdili kvalitet, veliko superligaško iskustvo i činjenicu da u treneru Nešku Milovanoviću, koji je bard srpskog fudbala, imaju sjajnog vođu”, ocenio je Sivić.

On je naveo da je najveća pobeda njegovog tima činjenica da je proširen broj kandidata za najbolji sastav.

“Doveli smo 20 fudbalera u ravnopravan položaj. Moj posao je da vidim kad je neko u boljoj formi od nekoga. Njih sedmorica, osmorica izneli su strašan teret ove sezone i malo su se potrošili. Drugi su čekali šansu, dobili je i iskoristili. To je prirodan proces i moje je samo da to primetim”, pojasnio je Sivić.

Komentarišući žreb za Kup Srbije i gostovanje Crvenoj zvezdi u polufinalu 11. maja, trener Pazaraca ocenio je da nije moglo da bude gore po njegov klub.

“Kup je interesantan jer se dešavaju iznenađenja. Naše je da pokažemo da smo napredovali od prvenstvene utakmice početkom marta u Beogradu, kada smo izgubili od Crvene zvezde rezultatom 0:5. Ubeđen sam da ćemo svi zajedno drugačije izgledati. Nema imperativa i sve što uradimo je plus, ali se sigurno nećemo brukati”, zaključio je Sivić.

Novi Pazar i Mladost igraju sutra od 17 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

Podeli