Sport

Brzinom do zvezda 2022: Najbolji Aiša Ikić, Savo Dimitrijević i Osnovna škola Bratstvo

Aiša Ikić iz “Bratstva” i učenik “Meše Selimovića” Savo Dimitrijević pobednici su današnjih finalnih trka na 60 metara održanih u okviru 14. izdanja manifestacije “Brzinom do zvezda”, koja je okupila 235 učesnika.

U organizaciji Srpskog atletskog saveza, Grada Novog Pazara, ovdašnje Ustanove za sport, Sportskog saveza i Atletskog kluba Novi Pazar, trčali su, kako je programom i predviđeno, učenici i učenice trećih i četvrtih razreda osnovnih škola.

Umesto na Atletskom stadionu, završnica takmičenja je zbog snežnih padavina održana u Sportskoj dvorani Pendik, a Ikić je bila najbrža od osam finalistkinja, ispred Eme Bihorac iz “Desanke Maksimović” i trećeplasirane predstavnice “Rifata Burdžovića Trša” Meleke Ličine.

Od devetorice dečaka u finalu, prvi je kroz cilj prošao Dimitrijević, dok su drugo i treće mesto osvojili učenik “Desanke Maksimović” Ahmed Đakovac i Damir Bašić iz “Bratstva”.

“Bratstvo” je ekipno bilo najbolje u obe kategorije, a sledili su “Rifat Burdžović Tršo” i “Meša Selimović” u muškoj, odnosno “Desanka Maksimović” i “Rifat Burdžović Tršo” u ženskoj konkurenciji.

Završnica takmičenja “Brzinom do zvezda” na nivou Srbije biće održana sredinom juna u Beogradu.

Projekat “Brzinom do zvezda” pokrenut je 2007. godine, a Novi Pazar je kao rekorder po broju održanih takmičenja među gradovima koji su na najbolji način očuvali tu manifestaciju.

M. Minić

Podeli