Podeljeno dve i po hiljade sadnica jabuke i šljive

Grad Novi Pazar nastavlja akciju oplemenjivanja zelenih povr┼íina. Ove godine, na inicijativu gradona─Źelnika Nihata Bi┼íevca obezbe─Ĺeno je pet hiljada sertifikovanih sadnica jabuke i ┼íljive. Akcija podele prvih 2 i po hiljade sadnica gra─Ĺanima je zavr┼íena, a preostale sadnice bi─çe podeljene u petak ispred dvorane Pendik u 10 sati.

Podela sadnica gra─Ĺanima u skladu je sa ustaljenom praksom Gradske uprave, koja poslednjih desetak godina kontinuirano radi na pove─çanju zelenih povr┼íina. Neke od sadnica pusti─çe korenje u gradskim dvori┼ítima, a neke i u seoskim vo─çnacima.

”Cilj akcije je da iza─Ĺemo u susret na┼íim gra─Ĺanima, da oni u svojim dvori┼ítima zasade vo─çke od kojih ─çe imati korist. Na ovaj na─Źin ─çe i sami gra─Ĺani u─Źestvovati u jednoj velikoj akciji sadnje na teritoriji grada. Efekte i pozitivan uticaj na ┼żivotnu sredinu ─çemo videti narednih godina”, rekao je ─Źlan Kabineta gradona─Źelnika Ned┼żad Eminovi─ç.

”Sadnja je jedna od va┼żnih mera za pobolj┼íanje kvaliteta vazduha, a sertifikovane sadnice koje se dele gra─Ĺanima su najboljeg kvaliteta”,┬á izjavio je Rastko Arsenijevi─ç ispred Odeljenja za za┼ítitu ┼żivotne sredne Gradske uprave Novi Pazar.

U cilju za┼ítite ┼żivotne sredine i razvoja vo─çarstva zainteresovanim gra─Ĺanima ─çe u petak biti podeljeno jo┼í 2 i po hiljade najkvalitetnijih sadnica ┼íljive i jabuke. Ukupno pet hiljada sadnica, koje je obezbedila Uprava grada Novog Pazara, oplemenjuje povr┼íinu od dest hektara.

S.Lj.

Podeli