DruštvoVesti

Podeljeno dve i po hiljade sadnica jabuke i šljive

Grad Novi Pazar nastavlja akciju oplemenjivanja zelenih površina. Ove godine, na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca obezbeđeno je pet hiljada sertifikovanih sadnica jabuke i šljive. Akcija podele prvih 2 i po hiljade sadnica građanima je završena, a preostale sadnice biće podeljene u petak ispred dvorane Pendik u 10 sati.

Podela sadnica građanima u skladu je sa ustaljenom praksom Gradske uprave, koja poslednjih desetak godina kontinuirano radi na povećanju zelenih površina. Neke od sadnica pustiće korenje u gradskim dvorištima, a neke i u seoskim voćnacima.

”Cilj akcije je da izađemo u susret našim građanima, da oni u svojim dvorištima zasade voćke od kojih će imati korist. Na ovaj način će i sami građani učestvovati u jednoj velikoj akciji sadnje na teritoriji grada. Efekte i pozitivan uticaj na životnu sredinu ćemo videti narednih godina”, rekao je član Kabineta gradonačelnika Nedžad Eminović.

”Sadnja je jedna od važnih mera za poboljšanje kvaliteta vazduha, a sertifikovane sadnice koje se dele građanima su najboljeg kvaliteta”,  izjavio je Rastko Arsenijević ispred Odeljenja za zaštitu životne sredne Gradske uprave Novi Pazar.

U cilju zaštite životne sredine i razvoja voćarstva zainteresovanim građanima će u petak biti podeljeno još 2 i po hiljade najkvalitetnijih sadnica šljive i jabuke. Ukupno pet hiljada sadnica, koje je obezbedila Uprava grada Novog Pazara, oplemenjuje površinu od dest hektara.

S.Lj.

Podeli