DruštvoVesti

Toplana na biomasu biće završena pre početka sledeće grejne sezone

Gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima obišao je radove na izgradnji toplane na biomasu koji će , kako izvođač kaže, biti završeni pre naredne grejne sezone. Inače, zbog stalnog rasta cena grejanja, Grad Novi Pazar je sa 350 hiljada evra subvencionisao gradsku toplanu kako upravo ne bi povećavali cene već da građani koji koriste njihove usluge plaćaju kao i do sada.

“Ja sam zadovoljan dinamikom kojom se izvode radovi, sve ide kako je i planirano i radujem se što će ova toplana biti izgrađena pre početka naredne grejne sezone”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

“Meni kao građaninu pre svega a onda i kao inženjeru koji je angažovan na ovom projektu, veoma je drago što će Novi Pazar dobiti toplanu na biomasu koja će sigurno moći da parira toplanama širom Evrope”, kazao je Aldin Kavazović.

“Izgradnja ove toplane daje višestruki benefit, pre svega za krajnje potrošače koji koriste uslugu daljinskog grejanja”, istakao je direktor JP “Gradska toplana” Nemanja Mančić. On je istakao da će se izgradnjom toplane na biomasu smanjiti nivo zagađenosti vazduha i životna sredina će biti čista. Režim grejanja će biti promenjen pa će biti puna 24h a cena se neće menjati, ondnosno povećavati.

B.V.

 

 

Podeli