DruštvoVesti

Novopazarka Fatima Dangalak dobitnica priznanja MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas tradicionalne nagrade najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, ali i omiljenom kolegi među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dobitnica specijalnog priznanja, statue “Grifona”, Fatima Dangalak, nagrađena je za izuzetnu posvećenost. Ona je istakla je da joj je priznanje došlo kao najlepša nagrada za rad u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, koji je trajao punih 47 godina i na čemu je neizmerno zahvalna.

“Trudila sam se da savesno, marljivo i odgovorno radim u Upravnim poslovima u Novom Pazaru, pri čemu sam uvek znala da sve što radim, obavljam pre svega za dobrobit svih građana Srbije i Novog Pazara i njihovog boljeg i lakšeg funkcionisanja”, rekla je Dangalak.

Na svečanoj dodeli priznanja, Vulin je istakao da nijedan od nagrađenih policijskih službenika nije tražio, niti očekivao da bude nagrađen, jer je za njih najveća nagrada da brinu o svojoj državi i narodu.

On je poručio da je MUP veliko i brojno ministarstvo u kome ne prođe ni jedan jedini dan, da ne bude podviga koji je vredan pažnje i obeležavanja, ali isto tako ne prođe ni jedan jedini dan u kome se podvig vredan pažnje i obeležavanja zaboravi, skloni u stranu, često u njega ne veruje.

 

Senada Kalić/Tanjug

Podeli