DruštvoVesti

Skijališta Srbije i NURDOR organizovali humanitarnu ski trku ”Budi život”

Skijališta Srbije i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka  NURDOR organizovali su proteklog vikenda humanitarnu ski trku ’’Budi život’’ na Кopaoniku. Prikupljeno je 900.000 dinara, a sredstva su namenjena za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije.

Učešće u ovoj humanitarnoj aktivnosti uzelo je više od 80 takmičara. Svi zainteresovani skijaši, borderi i ljubitelji planine mogli su da se prijave za učešće. Kotizacija je iznosila 1000 dinara. Novac su donarali i drugi uplatom na žiro račun ili su kupovinom majice dali svoj doprinos akciji.

Humanitarnu ski trku Skijališta Srbije i Nurdor tradicionalno organizuju

Trku je otvorila najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović pa samim tim dala doprinos pomenutoj akciji.

Kako je aktivnost bila takmičarskog karatktera proglašeni su pobednici i za njih su obezbeđene vredne nagrade. Dobili su skije, odnosno kacigu.

Pobednici kažu da je ipak promocija humanosti najvažnija.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka 2003. godine osnovali  su roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. 2019. godine NURDOR je započeo realizaciju velikog projekta sa ciljem izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje.

 

Senada Kalić

 

Podeli