DruštvoVesti

Mihajlović ekskluzivno na RTV Novi Pazar

Ozvaničen je početak radova na izgradnji nove, toplane na biomasu, kapitalnog projekta za Novi Pazar, koji se realizuje u sklopu programa “Obnovljivi izvori energije – Razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji“, a koji se sprovodi  kroz saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom preko KfW zajma i donacije SECO.

Koliko je ova toplana važna?  Koliko će unapređenjem energetike, biti stvoreni bolji ekološki uslovi? Šta su naši najznačajiniji  energetski izazovi? Šta mi kao zemlja činimo da sprovedemo zelenu agendu? Ovo su samo neka od pitanja  na koje će odgovarati  gošća emisije “Intervju” RTV Novi Pazara potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona će govoriti i o subvencijama, o tom kome i kako će Ministarstvo rudarstva i energetike  u saradnji sa  Gradom  Novi Pazarom  opredeliti po 15 miliona dinara za mera energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova tokom 2022. godine.

Među merama, koje će biti sufinansirane, su zamena stolarije (spoljnih prozora i vrata), postavljanje termičke izolacije zidova i krovnog pokrivača, ugradnja solarnih kolektora i panela, ali i zamena postojećih grejača prostora (peći i kotlova) efikasnijim.

U razgovoru sa urednikom u RTV Novi Pazar Zoranom Maksimovićem govoriće i o lokalnim problemima, unapređenju električne mreže, izgradnji trafostanica i izmeštanju dalekovoda.

Saznajte i zašto nije izgrađen mini aerodrom u Novom Pazaru  koji je obećao njen saradnik iz Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, koje je vodila  2020. godine, da li se odustalo od te ideje i da li je zadovoljna dinamikom radova na izgradnji gasovoda Aleksandrovac – Tutin.
Emisja “Intervju” je na programu RTV Novi Pazar u 21:30.

https://youtu.be/RE9yCRYGKHo

Podeli