PolitikaVesti

Mahmutović posetio OO SDP-a u Tutinu

Novoizabrano rukovodstvo Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu posetio je visoki funkcioner te partije, državni sekreta u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Senad Mahmutović. Teme razgovora bile su predstojeći parlamentarni i predsednički izbori, kao i mogućnosti za razvoj  u oblasti poljoprivrede.

Na radnom sastanku u prostorijama Sandžačke demokratske partije u Tutinu bilo je reči  i o problemima sa kojima se suočavaju stanovnici te opštine, naročito u oblasti poljoprivrede. Inicirano je i formiranje Fonda za poljoprivredu i stočarstvo opštine Tutin. Zajednički je konstastovano da su potencijali za razvoj poljoprivrede i priozvodnju hrane u Tutinu značajni, te da u budućnosti treba iskoristiti sva raspoloživa sredstva, kako Ministarstva privrede tako i Ministarstva poljoprivrede, za razvoj i unapređenje ove oblasti.

”Dobra komunikacija je od ključne važnosti – istakao je Mahmutović u Tutinu. Poljoprivrednici moraju imati pune informacije o svim vidovima podrške koje ministarstvo i država nude u cilju razvoja te oblasti.” 

Novoizabrani predsednik OO SDP za Tutin Besim Cako Hamzagić zahvalio je Mahmutoviću, ukazavši na značaj njegove posete Tutinu. Istakao da je svaka vrsta pomoći ovom gradu od izuzetne važnosti te da je potrebno uložiti maksimum napora kako bi se ubrzali procesi pomoci i podsticaja od strane drzave prema opštini Tutin.

“Uradićemo konkretan predlog i akcioni plan. Predložit ćemo formiranje Fonda za poljoprivredu i stočarstvo opštine Tutin”, rekao je Hamzagić. Istakao je da će takvi projekti biti usmereni kao podsticaj mladim i održivim seoskim domaćinstvima.

Nakon sastanka u prostorijama Sandžačke demokratske partije, rukovdstvo stranke je sa državnim sekretarom obišlo i posed lokalnog poljoprivrednika Šemsudina Zilkića, koji namerava da se bavi proizvodnjom i uzgojem konzumne ribe.

‘’Proizvodnja ribe ima veliki potencijal u Srbiji’’, rekao je Mahmutović. Istakao je da tu perspektivnu granu poljoprivrede neće zaobići ni pomoć resornog ministarstva.

S.Lj.

Podeli