DruštvoVesti

Forum žena SDP-a u radnoj poseti Pokrajinskom odboru SDPS-a

Na inicijativu predsednice Foruma žena Pokrajinskog odbora SDP Srbije, Rajke Vujović i Foruma žena Pokrajinskog odbora SDP-a, tradicionalno je organizovana poseta članica Foruma žena SDP Novi Pazar.

Delegaciju iz Novog Pazara primila je predsednica Skupštine grada Novog Sada, Jelena Marinković – Radomirović. Razgovaralo se o mogućnosti saradnje ova dva grada, kao i ulozi žena u pollitici.

Predsednica Foruma žena SPDS-a Rajka Vujović zahvalila je predsednici Skupštine i pozdravila delegaciju Novog Pazara i istakla je da su ovakvi skupovi od velikog značaja kako bi žene koje su na politički važnim pozicijama međusobno sarađivale jer, kako je rekla, jedino na taj način, saradnjom i podrškom jedni drugima uspeće da kreiraju pravednija politička rešenja koja će doprineti daljem razvoju celokupnog društva.

Delagaciju žena, članica Foruma žena SDP Novi Pazar predvodi predsednica Skupštine Novi Pazar, dr Anela Halilović-Šemsović. Ona je istakla da je važno adekvatno promovisanje ženskog znanja, te da je nužno uključivanje što više žena u javni život koje su uvek spremne da ponude kompromisna rešenja.

“Bitno je da ima što više žena na odlučujućim pozicijama jer žene bolje primećuju ko je zapostavljen u društvu i bolje osećaju potrebe ranjivijih grupa u društvu. Suštinska podrška ženama koje su na jako odgovornim funkcijama jedan je od razloga današnjeg susreta” kazala je dr Halilović Šemsović.

Cilj posete je nastavak saradnje ova dva foruma žena u pravcu dalje promocije solidarnosti, razmene iskustava, međusobne podrške ženama u politici i afirmaciji ženskog liderstva.

Iz SDPS-a je saopšteno da kroz  politički aktivizam želie da skrenu pažnju na pozitivne ženske uzore u različitim oblastima javnog, poslovnog i društvenog delovanja kako bi otrgli od zaborava dostignuća velikih naučnica, političarki, poslovnih žena i žena koje su svojim delima ostavile neizbrisiv trag u istoriji ida na taj način usmerimo mlade ka pozitivnim životnim, poslovnim i političkim uzorima i obrascima ponašanja.

‘’Stranka u kojoj se, na ovakav način, druže članovi nema problem da tu misiju prenese dalje i bude prepoznata kao stranka koja je umerena, drži do najlepših ljudskih vrednosti’’, poručio je predsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SDPS-a, mr Milan Jarić i poručio da će se ovakvi skupovi u budućnosti češće organizovati.

 

Senada Kalić

Podeli