DruštvoVesti

Počeli zemljani radovi na izgradnji porodične kuće Agovića

Počeli su zemljani radovi na izgradnji porodične kuće Agovića, koja je pre oko mesec dana izgorela u požaru. Zahvaljujući humanim ljudima iz Novog Pazara i dijaspore, prikupljena su finansijska sredstva za izgradnju nove kuće. Humanitarne organizacije i humane pojedince okupio je novopazarski humanitarac Kasim Zoranić sa jednim ciljem, da petočlana porodica Agović što pre dobije svoj dom.

Ovo je za Agoviće bio emotivan dan. Uklonjeni su poslednji ostaci nekadašnjeg porodičnog doma. Humanitarci na gradilištu tvrde da neće stati dok petočlanu porodicu ne usele u novu kuću.

”Mi smo danas radosni što imamo šansu da krenemo u prvu fazu zemljanih radova za izgradnju kuće porodici Agović. Čekali smo na povoljnije vremenske uslove kako bi izvođači mogli da započnu radove. Počeli smo izgradnju i sigurno nećemo stati dok ovu petočlanu porodicu, koja je teško iskušana gubitkom doma, ne smestimo u njihov novi dom”, izjavio je ispred humanitarne organizacije ”Otvorena ruka”, Edin Kolašinac.

Akciju je pokrenuo novopazarski humanista Kasim Zoranić preko donatorkse whats-upp grupe.

”Na samo jedan poziv gospodina Kasima Zoranića odazvalo se dosta naših privrednika. Svaki je donirao nešto iz svog domena, što nam je omogućilo da počnemo izgradnju”, rekao je Kolašinac.

Izgradnji nove kuće za Agoviće iskreno se raduju i njihove komšije. Ovaj slučaj ih je, kažu, uverio da dobri ljudi postoje.

”Ima hvala Bogu dobrih ljudi, koji se odazovu na ovakve akcije. Novi Pazar je takav grad, grad dobrih i humanih ljudi. Velika zahvalnost pripada i ljudima iz dijaspore”, priča komšija Jusuf Hudović, suzdržavajući suze radosnice što će Agovići dobiti novi dom.

Projekat za novi dom Agovića je završen. Radio ga je glavni gradski urbanista Suat Ljajić. S obzirom da su relativno brzo prikupljena finansijska sredstva, očekuje se da porodica Agović neće još dugo čekati na useljenje.

S.Lj.

 

Podeli