DruštvoVesti

Pun šleper pomoći spreman da iz Novog Pazara krene put Turske

Pun šleper sa dve prikolice pun pomoći koju su nesebično prikupili Novopazarci trebao bi za vikend da krene put Turske i mesta kojima je pomoć neophodna. Iz Doma omladine gde su Grad Novi Pazar, Crveni krst i humanitarne organizacije Otvorena ruka i Sevap prikupljali pomoć, napunjen je ovaj veliki šleper.

Zbog ogromnog priliva pomoći, prikupljanje je stopirano dok se ne sortira postojeća količina pomoći koju uglavnom čine garderoba, ćebad, hrana ali i sve ostalo što je nephodno za nastadala područja u Turskoj.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Tarika Rupića, Grad Novi Pazar određen je, osim Beograda i Niša, za sabirni centar pomoći za Tursku.

“Ovde će se primati i pomoć koja je sakupljena u Prijepolju i Tutinu, i odavde će se distribuirati dalje. Do utorka nećemo primati pomoć jer želimo postojeću da sortiramo. Siguran sam da će biti još šlepera koji će odavde krenuti put Turske” – rekao je Rupić i izrazio oduševljenje energijom i humanošću svojih sugrađana.

Više od 200 volontera pomagalo je kod prijema pomoći prethodnih dana, ali je i danas vredno radilo na utovaru velikog broja paketa koji će uskoro krenuti ka Turskoj. Cela odeljenja novopazarskih srednjih škola priključila su se volontiranju u Domu omladine a tako će biti i u narednom periodu jer se neće stati na ovome.

 

Podeli