DruštvoVesti

Novi Pazar na prestižnom Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu

U Istanbulu je počeo 25. Međunarodni sajam turizma i putovanja “EMIT”. Na Sajmu će ove godine učestvovati oko hiljadu izlagača iz više od 30 zemalja svijeta, a posjetiocima će se predstaviti i Grad Novi Pazar u okviru štanda Turističkih organizacija Srbije i Beograda.

Predstavljanju Novog Pazara na Sajmu u Istanbulu prisustvuje i gradonačelnik Nihat Biševac. On kaže da će posjetiocima Sajma biti predstavljeni novi hoteli, turističke atrakcije, programi razgledanja grada, gastronomska ponuda, i različite manifestacije, obzirom da novopazarci imaju odlične odnose i veze sa narodom Republike Turske, posebno onima čije je porijeklo iz Sandžaka.

Međunarodni sajam turizma u Istanbulu spada u red pet najboljih događaja te vrste u svijetu i predstavlja odličnu priliku da se prezentuje turistička ponuda Novog Pazara, smatra direktor TONP Dejan Belojica.

EMIT godišnje privlači oko 45.000 profesionalaca iz turističkog sektora i turista koji traže turističke aranžmane. Sajam će trajati do 12. februara a otvorio ga je turski ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy.

A.N.

 

Podeli