DruštvoVesti

Održano predavanje za živinare

U organizaciji Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja danas je održano predavanje za živinare Novog Pazara. Cilj je da se i poljoprivrednicima u ovoj grani pomogne da unaprede svoj rad.

Već 15 godina od kada postoji, Međuopštisna unija stalno proširuje svoje delatnosti i svake godine bogatija je za veći broj članova. Od nedavno je osnovano i Udruženje živinara Novi Pazar, koje je pristupilo uniji. Kako bi im pomogli da budu konkuretniji na tržištu održano je edukativno predavanje.
Predsednik Udruženja živinara Fatmir Kolašinac kaže da je udruživanje dobro, jer zajednički nastup može samo da im pomogne da budu uspešniji.

Kako bi stekli pravo na subvencije od Grada, poljoprivrednici su dužni da do kraja febrauara podnesu dokumentaciju predsednicima svojih udruženja.

“Kako bi ostvarili pravo na korišćenje novca iz budžeta Grada Novog Pazara, za razvoj poljoprivrede u 2022. godini, poljoprivrednici su u obavezi da dostave potvrdu o aktivnom statusu iz registra poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Novog Pazara, izvod iz Registra poljoprivrednog gazdinstva sa podacima o strukturi biljne proizvodnje, pčelari su u bavezi da poseduju potvrdu o izvršenom aktivnom nadzoru košnica za 2021. i 2022. god. i na kraju, potrebno je na uvid dostaviti i očitanu ličnu kartu”, rekao je Sajtarić

 

Podeli