Sport

Hasanović nišani Šoura

Bokser teške kategorije iz Novog Pazara Sanel Hasanović boriće se 29. jula u profesionalnoj konkurenciji protiv Čeha Pavela Šoura, najavio je danas promoter Almin Kuč.

“Meč je u osam rundi, u organizaciji Fides sport promoušna iz Magdeburga. Hasanović ima priliku do pobedom nad mnogo bolje rangiranim protivnikom uđe među 150 najboljih teškaša na svetu”, rekao je Kuč.

Hasanović (23) je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario četiri pobede i nerešen ishod, dok 16 godina stariji Šour ima 15 trijumfa i 10 poraza.

Novopazarac će se od 10. do 28. jula pripremati u rodnom gradu, a predviđeno je da mu sparing partneri budu Dušan Veletić i Josip Ćorić.

“Neophodno je sa bude potpuno spreman za najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri. Naš Veletić spada u najbolje teškaše na Balkanu, dok je 19-godišnji Hrvat Ćorić veoma talentovan”, ocenio je Kuč.

“Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac predložio je da se ovde pripremamo. Bokserski klub Novi Pazar na čelu sa Selverom Lekpekom ustupio nam je salu za trening”, dodao je on.

Treneri Sanela Hasanovića su bivši profesionalni prvak Evrope Mišel Trabant i Emir Telalović.

M. Minić

Podeli