DruštvoVesti

“Novi Pazar za nove poslove” : Javni poziv za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih

Grad Novi Pazar raspisao je, u okviru projekta “Novi Pazar za nove poslove” novi javni poziv za korisnike iz kategorije teže zapošljivih lica, sa fokusom na povratnike po Sporazumu o readmisiji i Rome. Projekat ima za cilj da doprinese ukupnom povećanju zapošljivosti i zapošljavanja teže zapošljivih kategorija, posebno povratnika po sporazumu o readmisiji, Roma, kao i drugih teže zapošljivih kategorija u skladu sa relevantnim nacionalnim i lokalnim strategijama i planovima.

“Ovaj poziv traje do 18. februara i ima tri segmenta. Prvi se odnosi na program prekvalifikacije i dokvalifikacije. Drugi deo poziva tiče se malih i srednjih preduzeća kojima je data mogućnost da zaposle ukupno 15 lica iz kategorije teže zapošljivih, na period od jedne godine. Poslodavci, prema projektu, za to dobijaju grantove, odnosno subvencije u iznosu od po 1500 eura”, kazao je član Gradskog vijeća Fevzija Murić, ističući da je važno da je preduzeće registrovano najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, da nije u blokadi i da redovno izmiruje propisane obaveze.

Projekat “Novi Pazar za nove poslove” implementira Grad Novi Pazar sa implementacionim partnerima. Prije nekoliko dana završen je javni poziv koji  takođe deo ovog projekta a odnosi se na mogućnost samozapošljavanja 15 lica i formiranje dva socijalna preduzeća.

Projekat “Novi Pazar za nove poslove” implementira Grad Novi Pazar sa implementacionim partnerima, Regionalnom razvojnom agencijom SEDA, Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet Sandžak i Inicijativom za razvoj i saradnju IDC. Finansira ga Nemačka razvojna saradnja i sprovodi GIZ.

Projekat se, u različitim etapama, na području Novog Pazara realizuje unazad tri godine.

A.N.

Podeli