Sport

“Sport u škole” i tokom 2022. godine

Projekat “Sport u škole” biće sproveden u Novom Pazaru i tokom 2022, šestu godinu zaredom, a tim povodom u prostorijama gradskog Sportskog saveza potpisani su ugovori sa profesorima fizičkog vaspitanja, koji će biti uključeni u njegovu realizaciju.

“Ove godine imaćemo osmoro profesora fizičkog vaspitanja, od kojih će petoro biti finansirani od strane grada, a troje od Saveza za školski sport Srbije. Oni će raditi u osnovnim školama i Predškolskoj ustanovi Mladost. Želimo da uključimo što više gojazne dece, kao i one koji su slabijeg imovinskog stanja. Nadam se da ćemo uspešno realizovati projekat”, rekao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Projekat “Sport u škole”, koji su i prethodnih godina uz pomoć angažovanih profesora fizičkog vaspitanja besplatno sprovodili gradski Sportski savez i Savez za školski sport, namenjen je pre svega nižim osnovcima i predškolcima.

“Deca će biti pod budnim okom profesora, koji će ih kroz fizičku aktivnost učiti osnovnim oblicima kretanja i elementima iz pojedinih sportova. Cilj je da kroz igru zavole sport. Kasnije će se njime baviti rekreativno, a neki i profesionalno. Imaćemo dvoje profesora više u odnosu na prošlu godinu. Oni će biti uključeni i u realizaciju gradskih školskih takmičenja”, naveo je generalni sekretar gradskog Saveza za školski sport Adem Mavrić.

On je za prvi dan naredne sedmice najavio posetu čelnih ljudi Saveza za školski sport Srbije, a potom i nadmetanja osnovaca i srednjoškolaca u košarci, kao i takmičenje u gimnastici.

M. Minić

Podeli