Novi Pazar spreman za 23. Ramazansku uličnu trku

Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković rekao je danas da očekuje da se najveće zvezde predstojeće 23. Ramazanske trke u tom gradu Elzan Bibić i Teodora Simović pokažu u najboljem svetlu.

“Srećni smo Å”to se posle dva izdanja na atletskoj stazi vraćamo na ulice jer je u tom ambijentu i krenula ova priča, koja je zadržala kontinuitet i tokom pandemije koronavirusa. Predviđeno je da u četvrtak od 17 časova trče osnovci u obe konkurencije, a u 17.30 sledi spektakl u vidu zajedničkog starta seniora, seniorki i rekreativaca”, najavio je Zuković na konferenciji za novinare.

Start tradicionalne manifestacija zakazane za 31. mart biće ispred Kulturnog centra Novi Pazar, a trasa će biti postavljena duž ulice Stefana Nemanje.

Trofeje sa atletske staze iz 2021. godine braniće novopazarski atletičari Bibić i Saima Murić.

Prema najavama direktora 23. Ramazanske trke Rifata Ziljkića, gosti Novog Pazara biće čelnici Srpskog atletskog saveza i atletske legende poput Slobodana Brankovića, Emira Bekrića i Dana Korice.

“Najabitnije je da smo ovu trku održali na sceni i da je ona brend Novog Pazara. Osim Simović, u ženskoj konkurenciji biće tu naÅ”le mlade zvezde Saima Murić, Mejra Mehmedović i Lenka Nikolić, kao i viÅ”estruka olimpijka iz Crne Gore Slađana Pejović”, najavio je Ziljkić.

“Bibiću će se kod muÅ”karaca najozbiljnije suprotstaviti Nikola Raičević iz Partizana i mladi srednjeprugaÅ” ćuprijske Morave Aleksa Milanović, uz naÅ”e mlade atletičare koji su i na Otvorenom krosu Srema pokazali da poseduju veliki potencijal”, dodao je on.

ViÅ”estuka pobednica Ramazanske trke, sadaÅ”nja predsednica novopazarskog Sportskog saveza Amela Terzić Ljajić priznala je da je volela da trči u uličnom ambijent u pred brojnom publikom.

“Grad Novi Pazar i naÅ” savez gaje tradiciju, a cilj je da svake godine bude sve bolje. Mnogi koji to već nisu učinili, imaće priliku da gledaju učesnika nedavnog Svetskog dvoranskog prvenstva Bibića. Verujem da će jednog dana ispuniti olimpijsku normu i da ćemo se njime svi ponositi”, navela je Terzić Ljajić.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je 23. Ramazanske ulične trke, a organizatori su Atletski klub Novi Pazar, gradski Sportski savez i Ustanova za sport.

“Nadamo se da će sve da protekne u najboljem redu, da će trčati veliki broj kvalitetnih takmičara i da će naÅ”i sportisti odbraniti titule. Pozivam sugrađane da dođu u Å”to većem broju i tako budu deo Ramazanske trke”, rekao je generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

M. Minić

Podeli