DruštvoVesti

Građani Novog Pazara uredno snabdeveni vodom i u zimskim mesecima

 “Što se celog sistema vodosnabdevanja tiče, on funkcioniše u najboljem redu i u ovom zimskom peridu, a ono što je najbitnije jeste da je voda koja dolazi do potrošača zasigurno hemijski i bakteriološki ispravna za piće, tako da građani Novog Pazara mogu biti sigurni u to”, kazao je direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Gradimir Nedeljković. On ističe da su usluge ovog preduzeća ka potrošačima na visom nivou kao i to da se naplata za iste može okarakterisati kao zadovoljavajućom.

Kada je redovna, mesečna obaveza plaćanja računa u pitanju, tu opet prednjače penzineri koji su zaista uvek odgovorni, mada Nedeljković kaže da i oni građani koji su navikli da nenagomilavaju troškove, takođe izmiruju svoje obaveze. On je istakao da je za takve, redovne platiše, prošle godine uvedena povoljnost, da ukoliko na vremre plate račun, na fakturi stoji stavka umanjenja računa za 5 posto.

Ono što je on dodao jeste da su kvarovi u zimskim mesecima česti, da dolazi do pucanja cevi zbog niskih temperatura, do kvarova na priključcima koji su najčešći, ali da su ekipe preduzeća na čijem je on čelu, uvek spremne da odmah reaguju i najkraćem roku reše problem pa čak ako do kvara dođe i tokom noći.

Apel građanima u ovim zimskim mesecima je da se ne služe metodom “neka curi malo iz česme da ne zaledi” jer tako dovode do povećane potrošnje a često se desi da baš i zaledi i dođe do pucanja, što stvara još veću štetu.

B.V.

 

Podeli