PolitikaVesti

Bačevac: “Insistiram na sudskom procesuiranju policijskih službenika koji su učestvovali u incidentu u Priboju”

Narodni poslanici danas donose zakon kojim se omogućava uplaćivanje novčane pomoći mladim od 16 do 29 godina. Narodni poslanik SDP Dr Muamer Bačevac je najavio podršku ovom zakonu, naglasivši da mladim ljudima treba pomoći na svaki način jer oni su motor razvoja jedne zemlje. On je podsjetio da su sandžačke opštine najmlađe u Evropi i da Sandžak mora biti glavni razvojni resures naše zemlje.

Osvrnuvši se na nemile događaje u Priboju Bačevac je insistirao na sudskom procesuiranju policijskih službenika koji su u njima učestvovali.

„Kao predesednik odbora za ljudska i manjinska prava pomno ću pratiti i insistirati da vinovnici budu krivično gonjeni jer su se oglušil o ustav, zakon i etiku svoje profesije i jer su nanijeli ogromnu štetu našoj zemlji“, naglasio je Bačevac.

On je istakao da nema odgoja ni u pordici ni u državi bez nagrade i kazne.

„Nagradimo one koji poboljšavaju naše međusobne odnosi a strogo i javno kaznimo one koji narušavaju ovu harmoniju i pozivaju na nevaljalstva i nepočinstva“, rekao je Bačevac.
On je pozvao predstavnike verskih zajednica, obzirom da se varnice i konflikti desavaju uglavnom za vrijeme vjerskih praznika, da javno i aktivno osude ovakve nemile događaje.

 

Podeli