DruštvoVesti

Kvalitetnije vodosnabdevanje – gubici smanjeni za 5 odsto

Sumirajući rezultate prošle 2023. godine, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković ocenio je da je ona bila teška i naporna, ali istovremeno i uspešna, investiciona godina. Realizovani su značajni projekti zahvaljujući kojima je obezbeđeno kvalitetnije vodosnabdevanje, a gubici u mreži smanjeni su za 5 odsto, što nije zanemarljiv rezultat.

”Prošla godina nije bila jednostavna za JKP ”Vodovod i kanalizacija”. Bila je teška po mnogim pitanjima i za sve zaposlene, ali može se reći i da je bila uspešna”, ocenio je direktor Gradimir Nedeljković.

Istakao je da je prošla godina bila u znaku izrazite investicione aktivnosti. Zamenjeno je 4.400 metara vodovodne mreže u 12 ulica u vrednosti od 83 miliona dinara. U šest ulica urađena je fekalna i kišna kanalizacija ukupne vrednosri od 36 miliona dinara.

”Mi smo u prošloj godini uradili vodovodne i kanalizacione infrastrukture ukupne dužine 7243 metra. U finansijskom smislu investirano je za 20 miliona više nego u predhodnoj godini. Važno je napomenuti da sve to finansira grad Novi Pazar. Sa ovim radovima građani dobijaju urednije i kvalitetnije vodosnavbdevanje, a mi sa druge strane dobijamo osim kvalitetnog vodosnabdevanja i smanjene gubitke. Upravo zahvaljujući ovim radovima gubitke smo smanjili za 5 odsto, što nije zanemarljiv rezultat”, izjavio je Nedeljković.

Najavio je da će započeti radovi biti nastavljeni i u tekućoj godini. Radiće se u Paralovu, gde je urađena trećina planirane vodovodne mreže. Biće nastavljeni radovi i u Ulici Rajka Ackovića gde je već 50 odsto izgrađena mreža, a radiće se i na uređenju Jaza.

Pozitivni rezultati poslovanja ne odnose se mnogo na naplatu zaostalih potraživanja, koja su, prema rečima Nedeljkovića, manje više na istom nivou, dok je, kako ističe, tekuća naplata od 93 odsto na zadovoljavajućem nivou.

 

Podeli