DruštvoVesti

Čiste se ulice od snega

Zbog velike količine snega u poslednja dva dana sva raspoloživa mehanizacija Gradske čistoće je 24 sata na terenu. Grejder JP za uređivanje građevinskog zemljišta danas je dat za čišćenje gradskih ulica kao ispomoć Čistoći, a u cilju da se građanima omogući prohodnost puteva.

Uprkos velikim snežnim padavinama gradske ulice Novog Pazara  su prohodne.. Tako će biti i narednih dana kada se očekuju temperature u minusu i nastavak padavina, radi se u tri smene – rekao je za RTV Novi Pazar ispred JKP “Gradska čistoća” Dino Skenderović-

“U poslednja dva dana palesu velike količine snega. Međutim , mi smo spremno dočekali, kao i u prethodnim periodima, ovu zimu i ove dane.  Sve ekipe su na terenu, kako u vidu ljudstva tako i  u vidu mehanizacije. Obzirom na  veliku količinu snega ,pokriveni smo 24 sata  sa ljudima, pogotovu u nepriotetnim lokacijama koje se svakako i po nekoliko puta obilaze i održavaju. To je pre svega, trgovi, ispred javnih ustanova,preduzeća, kod zdravstvenih centara, tako da su naše ekipe angažovane  24 sata. Na vreme smo obezbedili dovoljno putarske soli. Sve ulice su pokrivene solju. Ovim putem apelujem na građane kojima je neophodna so, jer mi bukvalno ne možemo da dođemo do svake kuće , pogotovu u onim naseljima gde su ulice uske. Apelujem na građane da mogu da dođu u preduzeće. Dobiće potrebne količine soli”, rekao je ispred ovog preduzeća Dino Skenderović.

Na čišćenju snega angažovani su i radncii  JP za uređivanje građevinskog zemljišta. Ovo preduzeće je zaduženo za održavanje lokalnih seoskih puteva. I danas su radili na brojnim putnim pravcima, kako bi I meštanima udaljenih naselja i sela putevi bili prohodni, dok je za čišćenje gradskih ulica od snega grejder dat Gradskoj čistoći. Stručnjaci savetuju I oprez u saobraćaju, te da oni koji kreću na put imaju punu zimsku opremu.

 

 

Podeli