Društvo

DUNP: Festival nauke i kulture u subotu, 30. novembra

Državni univerzitet u Novom Pazaru organizuje Festival nauke i kulture u subotu, 30. novembra,  u skupštinskoj sali Grada Novog Pazara. Cilj manifestacije je da na zanimljiv način lokalnoj zajednici prezentuje postignuća  nauke i kulture.

Festival nauke i kulture održava se pod sloganom „Obrazovanje je zlatni ključ slobode“. Zanimljiv i raznovrstan program namenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola i građanima Novog Pazara.

Šef Departmana za filološke nauke, doc.dr Aleksandra Popin kaže da će ove godine u realizaciji festivala učestvovati oko 130 studenata, nastavnika i asistenata sa skoro svih studijskih programa.

”Većina aktivnosti je interaktivnog tipa u vidu izložbi, takmičenja, radionica, kvizova. Posetioci će moći da biraju najlešu građevinu Novog Pazara, da daju predlog kako bi grad mogao da se ulepša, osavremeni, saznaće nešto o istorijatu afro-američke muzike, moćiće da učestvuju u psihološkom tumačenju dečijih crteža, videće izložbu retkih biljaka i životinja i aktivno će moći da učestvuju u eksperimentima”, rekla je Popin najavljujući predstojeći Festival nauke i kulture, koji se održava u subotu, 30.novembra i traje od 10 do 17h.

S.Lj.

Podeli