Sport

Ibrahimović: Žal za nekim bodovima, mladi iskoristili šansu

Fudbaleri Jošanice okončali su jesenji deo sezone u Srpskoj ligi Zapad na devetoj poziciji, a novopazarski klub je na 17 utakmica ostvario sedam pobeda, četiri remija i šest poraza.

“Mogli smo da imamo četiri, pet bodova više. ‘Prosuli’ smo ih protiv RSK-a kući, na Ubu, gde sam promašio penal i potom skrivio jedanaesterac u 90. minutu, kao i u duelu sa Sušicom u Raški. Uz par pojačanja, bićemo još bolji”, ocenio je kapiten Jošanice Edis Ibrahimović.

“Generalno, ipak, možemo da budemo zadovoljni. Dosta mladih je dobilo šansu, a neki poput Ensara Brunčevića i Vahida Zimonjića su je iskoristili i postali standardni prvotimci”, dodao je on.

Usamljen na vrhu tabele je čačanski Borac 1926 sa 46 bodova, što je 18 više od Tutina na sedmom mestu, dok devetoplasirana Jošanica ima 24 boda.

“Čačani su najorganizovaniji kao klub i imaju najkvalitetniji sastav. Priča se da će i vicešampion lige u viši rang, pa će biti zanimljivo. Ima dosta kandidata za drugo mesto. Tu je Sloga iz Požege, pa i Tutin”, zaključio je Ibrahimović.

U Srpskoj ligi Zapad sledi takmičarska pauza duža od tri meseca, a Jošanica će na startu prolećnog dela sezone dočekati ekipu Tutina.

M. Minić

Podeli