DruštvoVesti

Istanbul: Ljajić specijalni gost OIK! Danas razgovarao sa Erdoganom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama sednice Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije.

 

Erdogan je tom prilikom istakao da će svi projekti o kojima se razgovaralo tokom njegove poslednje posete Srbiji biti realizovani u predviđenim rokovima.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da su odnosi Srbije i Turske podignuti na nivo strateškog partnerstva zahvaljujući odnosima između predsednika dve zemlje Vučića i Erdogana i naporima koje oni ulažu da se prošire oblasti i sektori saradnje između Beograda i Ankare.

Ljajić je na marginama Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK razgovarao i sa ministrima Malezije, Obale Slonovače, Saudijske Arabije i Tadžikistana.

Podsećamo,  potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je specijani gost Organizacije Islamske konferencije.

Zasedanje Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK otvorio je predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, a njegove glavne teme su investicije u oblasti poljoprivredno – prehrambene proizvodnje, unapređenje kontrole bezbednosti hrane, kao i razmatranje strategija za otklanjanje negativnih efekata klimatskih promena.

Predviđeno je da tokom zasedanja pomenutog komiteta Ljajić obavi niz susreta na marginama sa visokim zvaničnicima država članica OIK.

Inače, Organizaciju islamske konferencije (OIK) čini 56 država, a s obzirom na to da Republika Srbija nije ni član ni posmatrač u ovoj međunarodnoj organizaciji, učešće potpredsednika Vlade Rasima Ljajića na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK ima poseban značaj.

 

 

Senada Kalić

Podeli